Savoy JAZZFest - kutsu avajaiskonserttiin

KUTSU SPOT:n Jäsenille avajaiskonserttiin!

Savoy JAZZFestin avauskonsertti sukeltaa New Orleansiin jazzin alkulähteille

Vuonna 2024 kuudetta kertaa järjestettävä Savoy JAZZFest lukeutuu kotimaan jazztapahtumien kärkikaartiin. Festivaalin ohjelmisto esittelee erityisesti kansainvälisen jazzin suuria nimiä ja nousevia tähtiä. Festivaalin ohjelma on sen taiteellisen johtajan, kontrabasisti Kaisa Mäensivun käsialaa.


Kotimaan kärkimuusikoihin lukeutuvat saksofonisti Timo Lassy (s. 1974) ja trumpetisti Jukka Eskola (s. 1978) yhdistävät voimansa New Orleans -projektillaan Nordic Stew. Savoy-teatterin levynjulkaisukonsertissa esiintyy Lassyn ja Eskolan lisäksi huippumuusikoita New Orleansin monipuolisesta jazzskenestä: pianisti David Torkanowsky, basisti Roland Guerin ja rumpali Jason Marsalis. Kokoonpanon täydentää Miika Jämsä, tuuba.

Lassy ja Eskola ovat tehneet yhteistyötä 1990-luvulta asti. Merkittävin yhteinen kokoonpano oli The Five Corners Quintet, kansainvälisesti menestynein kotimainen jazzyhtye ja 2000-luvun sukupolven suunnannäyttäjä. Sittemmin kumpikin heistä on luonut omaa soolouraansa.

Miesten ensimmäinen yhteisprojekti on odottanut oikeaa hetkeä. Vuonna 2022 ystävykset pääsivät viimein toteuttamaan pitkäaikaisen haaveensa ja matkustivat New Orleansiin äänittämään albumillisen omaa musiikkiaan paikallisten jazzmestareiden kanssa. Syntyi Nordic Stew, sekoitus Lassyn ja Eskolan musiikillisia kokemuksia yhdistettynä suureen rakkauteen jazzin synnyinkaupunkia kohtaan.

Inspiraationa albumin tekemiseen liittyy myös tarina Andania-laivasta, jolla amerikansuomalaiset toivat jazzmusiikin Suomeen 1920-luvulla. Nyt 100 vuotta myöhemmin Lassy ja Eskola ovat vieneet sen takaisin syntysijoilleen ja päivittäneet siitä oman versionsa.

Lassy – Eskola: Nordic Stew LIVE

Timo Lassy, tenorisaksofoni
Jukka Eskola, trumpetti
David Torkanowsky, piano
Roland Guerin, basso
Jason Marsalis, rummut
Miika Jämsä, tuuba

Kesto n. 2 t, sis. väliajan.

Mukaan mahtuu 20 ensimmäistä ilmoittautunutta.

Lämpimästi tervetuloa!

Ja huomaa: 

Mikäli muutkin konsertit kiinnostavat, niihin voisi ostaa lipun 15 € erikoishintaan lipputiskiltä ilmoittamalla olevansa SPOTin jäsen.

Lue lisää täältä

Tapahtuman tiedot
Aihe
Savoy JAZZFest - kutsu avajaiskonserttiin
Ajankohta
6.3.2024
-
Paikka
Savoy Teatteri
Hinta
Jäsenille maksuton
Ilmoittaudu

Liity jäseneksi

Kiitos! Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.
Oops! Something went wrong while submitting the form.