Kuvaus

Lidl haluaa olla mukana suomalaisten arjessa ja suomalaisessa urheilussa jääkiekkomaajoukkueen pääsponsorina. Sponsoroinnin avulla haluttiin myös esitellä Lidlin tuoretarjontaa ja nostaa mielikuvaa Lidlistä laadukkaana päivittäisten tuoretuotteiden kauppapaikkana. Tavoitteet ylittyivät, sillä Lidl Suomi nousi tutkimuksissa tunnettuudessa kiekkomaajoukkueen sponsorina ohi kaikkien muiden maajoukkueen pitkäaikaisten kumppanien. MTV:n ohjelmayhteistyömittauksessa (Sponsor Insight) Noin 3.180.000 suomalaista muisti nähneensä Lidlin mainoksia Jääkiekkolähetyksiin liittyen. Mainonnan huomanneistä jopa 47%:lla nousi kiinnostus Lidlin tuotteita kohtaan. Näkyvyyden media-arvo (Sponsor Insight) oli panostukseen nähden huomattavasti suurempi.

Sponsoroinnin suunnittelu

Lätkäsponsoroinnin kautta Lidl halusi, että se nähdään Lidl Suomena, suomalaisena toimijana tukemassa suomalaista urheilua. Sponsoroinnin avulla haluttiin myös esitellä Lidlin tuoretarjontaa ja nostaa mielikuvaa Lidlistä laadukkaana päivittäisten tuoretuotteiden kauppapaikkana. 

 

Lidlin tavoitteena on ollut tuoda sponsorointi uudelle kohdistetummalle tasolle. Ja tällä tavalla nousta tunnettuudessa ohi muiden jääkiekkomaajoukkueen perinteisten ja tunnettujen sponsorointitahojen. Vuoden 2024 sponsoroinnilla haluttiin myös maksimaalinen huomioarvo kaikissa käytetyissä medioissa.

Toteutus

Sponsoroinnin mediavalikko oli laaja. TV:ssä ja Youtubessa ajettiin kisojen ajan tunteellista liikkuvan kuvan toteutusta, jonka ajatuksena oli, että lätkämaajoukkueen kannattajat ovat niitä todellisia leijonia. Haluttiin tuoda esiin, että leijonamaista periksiantamattomuutta ja tahtoa tarvitaan niin kotona, töissä kuin kaukalossakin. Helsingin Sanomien etusivulla kiitettiin todellisia sankareita, eli kannattajia ja huoltojoukkoja pelaajien taustalla. Sosiaalinen media valjastettiin myös tämän ajatuksen taakse.

Lidl näkyi luonnollisestikin Leijonien pelipaidassa, sekä vahvasti ulkona Tampereella kisojen aikana. Ulkomainonnalla haluttiin tuoda esiin Lidliä maajoukkueen ruokkijana, sekä terveellisten tuoretuotteiden ostopaikkana. Lidlin brändäämästä tuoreustunnelista käveltiin päivittäin peleihin Nokia Areenalle. Digitaalisissa ulkomainoksissa otettiin kantaa aina päivän vastustajaan, sekä ohjattiin lähimpiin Lidleihin ostoksille. Maikkarilla otettiin lyhyillä spoteilla haltuun myös pelien powerbreak-mainoskatkot ja kulkipa Tampereella myös Lidl brändätty Nysse

Sponsoroinnin onnistumisen arviointi

Tavoitteet ylittyivät, sillä Lidl Suomi nousi tutkimuksissa tunnettuudessa kiekkomaajoukkueen sponsorina ohi kaikkien muiden maajoukkueen pitkäaikaisten kumppanien. MTV ohjelmayhteistyömittauksessa (Sponsor Insight) Noin 3.180.000 suomalaista aikuista muisti nähneensä Lidlin mainoksia Jääkiekkolähetyksiin liittyen. Mainonnan huomanneistä jopa 47%:lla nousi kiinnostus Lidlin tuotteita kohtaan.

Tutustu myös näihin