Kuvaus

RentaFuture TV on YouTube-sarja, jossa keskustellaan teknologian ja bisneksennäkökulmista tulevaisuuden teemoihin. Sarjassa pureudutaan eri aiheisiin, kutenvastuullisuuteen ja rakentamisen digitalisaatioon. Sarjan jaksoissa kuullaanasiantuntijoiden näkemyksiä ja konkreettisia esimerkkejä teemoista. Sarjanjuontavat Team Rentan korkeushyppääjä Ella Junnila ja kolmiloikkaaja KristiinaMäkelä.

Sponsoroinnin suunnittelu

Sarjantavoitteena on esitellä Rentan kannalta merkittäviä vastuullisuusaiheita ja keskustella niistä asiantuntijoiden kanssa. Sarja käsikirjoitettiin ja tuotettin 6 henkilön voimin eli Rentan markkinointitiimin ja kolmen freelancerin kanssa. Sarjassa esiintyi 23 erilaista oman alansa asiantuntijaa, jotka koostuivat Rentan asiakkaista, konetoimittajista ja muista sidosryhmistä.Sarja on saanut hyvän vastaanoton ja se on tavoittanut 217 036 katselukertaa 12.12.2022 mennessä. Sarjan tavoitteena oli saada 1000 katsojaa per jakso.Toteutus

Sarjanjaksoja mainostettiin aktiivisesti koko syksyn ajan sosiaalisessa mediassa.Käytimme Rentan omia kanavia, mutta myös urheilijoiden kanavia.

Urheilijatosallisivat omia seuraajiaan keskusteluihin kanavillaan nostaakseen jaksojenteemoja esiin.


Kuusiosaisessa sarjassa olivat seuraavat jaksot:


#1: Future Fleet - Tulevaisuuden koneet
#2: Työturvallisuus - Kenen vastuulla on turvallisuus?
#3: Mistä uudet osaajat?
#4: Rakentamisen päästöt - hiilijalanjäljestä hiilikädenjälkeen
#5: Vastuullisuus on hyvää bisnestä
#6: Teknologiat - Rakentamista pelastamassa vai pilaamassa?Sponsoroinnin onnistumisen arviointi

Kampanjalla osoitimme, että urheilijoiden kanssa voidaan tehdä luovaa yhteistyötä ja hyödyntää heidän henkilökohtaisia vahvuuksia sekä mielenkiinnon kohteita tukemaan yrityksen viestintää. Vastuullisena sponsorina saimme annettua urheilijoille ennenäkemättömän työkokemuksen ja näytettyä millaista voisi olla työskentely juontajana urheilu-uran jälkeen.

Kampanjan onnistuminen näkyi myös asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa käydyissä keskusteluissa ajankohtaisista teemoista ja siitä, kuinka voimme osaltamme ratkaista niitä yhdessä. Tämä johti esimerkiksi Tampereen yliopiston kanssa tehtyyn yhteistyöhön.