Kuvaus

NBDG - Get More Oy tuotti kesällä 2022 frisbeegolfin Prodigy Disc Pro Tourilta livelähetyksiä. Kotipizza lähti mukaan kumppaniksi Prodigy Disc Pro Tourille, joka on suomalainen pääkiertue huippupelaajille.  Pääkilpailun ohessa pelattiin myös Slaissikiertue, jonne katsojat saivat toivoa pelaajia osallistujiksi. Kiertueella pelattiin hyvin erikoisilla säännöillä slaissikiertueen osakilpailun voitosta. Voittaja ei suinkaan ollut välttämättä parhaiten heittänyt pelaaja vaan voittopottia pystyi kasvattamaan myös lähtemällä mukaan juontajan heittämiin haasteisiin. Katsojat saivat mahdollisuuden arvata somessa slaissiosakilpailun voittajan ennen videon julkaisua.

Lisäksi itse pääkilpailusta Prodigy Disc Pro Tour osakilpailusta katsojat saivat äänestää kilpailun jälkeen huippupelaajien parhaista suorituksista "slaissin arvoisin suorituksen". Äänestäjien kesken arvottiin Kotipizza lahjakortteja.

Sponsoroinnin suunnittelu

Kotipizza lähti mukaan frisbeegolfiin koska lajilla on hyvin hallussa se kohderyhmä, jota Kotipizza markkinoinnissa tavoittelee. Lisäksi frisbeegolf on kasvava matalankynnyksen laji, joka liikuttaa myös nuorisoa. Tavoitteena oli lisätä Kotipizzan tunnettuutta kohderyhmän keskuudessa.Toteutus

Kampajassa hyödynnettiin digitaalisia alustoja kuten YouTubea ja sosiaalista mediaa. Slaissi-kiertueen videot julkaistiin YouTubessa ja mm. yksittäisiä Slaissin arvoisia suorituksia äänestettiin sosiaalisessa mediassa. Näkyvyyn maksimoimiseksi Kotipizzalla oli myös tapahtumissa bannerimainoksia sekä livelähetyksissä mainosspotteja. Kampanja toteutettiin avaimet käteen ratkaisuna, jolloin Kotipizza toimitti käyttöön logon sekä mainosspotin NBDG- Get More Groupin käyttöön joka tuotti kaiken graafisen materiaalin Kotipizzan brändiohjeen mukaisesti. Graafinen ilme, käytetyt termit ja kampanja on linjassa Kotipizzan muun markkinoinnin kanssa ja siten tukee kokonaisuutta erittäin vahvasti ja pienin kustannuksin.

Sponsoroinnin onnistumisen arviointi

Yhteistyökumppanuus onnistui yli odotusten ja slaissin arvoisesta suorituksesta luotiin frisbeegolfradoille ilmiö. Et voi välttyä kuulemasta frisbeegolfradalla kuinka hyvä heitto on "slaissin arvoinen suoritus." Sanonta kuuluu niin kilpailukentillä kuin vapaa-ajan harrastajien keskuudessa ja on erityisen suosittu nuorten pelaajien keskuudessa.