Kuvaus

Telia Day One on vuosittainen yhden päivän tapahtuma, joka kerää yhteen suomen suurimpien yritysten ylimmän johdon tutustumaan viimeisimpiin ICT-ratkaisuihin, sekä kuulemaan ja keskustelemaan päivän polttavista aiheista vuosittain vaihtuvan tapahtumateeman ympärillä. Day Onea on järjestetty vuodesta 2019 alkaen ja se on  vakiinnuttanut asemansa yhtenä suomen suurimpana B2B tapahtumana. Vuosi 2023 oli ensimmäinen jolloin Telia Day One järjestettiin hybriditapahtumana livenä Messukeskuksessa sekä virtuaalisesti online. 

Osallistujia tapahtumassa oli 450 paikan päällä ja 600 online.

Tapahtumassa kuullaan teknologia-alan kiinnostavia huippupuhujia puheenvuoroissa, paneelikeskusteluissa ja konkreettisissa demoissa.

Sponsoroinnin suunnittelu

Telian tavoitteena on näyttää asiakkailleen sekä potentiaalisille asiakkaille Telian osaamisesta ainoana asiakkaan tarvitsemana ICT-kumppanina ja tapahtuma on paras tapa kerätä yhteen suuryritysten ylin johto keskustelemaan ja kuulemaan ratkaisuista. Tapahtuma tuo myös mahdollisuuden verkostoitua alan ammattilaisten kanssa, eli Day One yhdistää eri alojen parhaat ammattilaiset yhteen tilaan, mikä luo vierailijoille myös uniikkeja mahdollisuuksia verkostoitumiselle sekä kumppanuuksille ja myynnin kasvattamiselle. 

Day One tapahtumaa on järjestetty vuodesta 2019 ja se on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta suomen suurimpien B2B tapahtumien joukkoon.

Toteutus

Day One tapahtuma toteutettiin hybriditapahtumana 17.1.2023 Helsingin messukeskuksessa sekä virtuaalialustalla. Etäosallistujien kokemukseen panostettiin, ja heidän kokemus suunniteltiin erikseen. Livetapahtuman tauoilla etäosallistujille oli omaa ohjelmaa, jota oli mahdollista seurata myös livetapahtumassa. Myös demot olivat saatavilla tapahtuman virtuaalialustalla. Näin kaikki livetapahtumassa olleet sisällöt tarjottiin myös niille jotka eivät päässeet livenä paikalle.

Tapahtuman suunnittelu aloitettiin yhdessä asiakkaan sekä tapahtumatoimiston kanssa hyvissä ajoin 2022 syksyllä, aloittaen ohjelman sekä teeman suunnittelusta.

Tapahtuman teemoiksi valittiin tehokkuus, turvallisuus ja kilpailukyky. Ennakkokutsussa osallistettiin kutsuttavia kysymällä mikä aiheista kiinnostaisi eniten. Toiveet ohjasivat ohjelman suunnittelua sekä puhujien valintaa. Vuoden 2023 ajankohtainen sekä puhuttava teema pyörikin turvallisuuden ja jatkuvuuden ympärillä alati kasvavan epävarmuuden vallitessa.

Puhujiksi tapahtumaan saatiin parhaat asiantuntijat niin suomesta kuin maailmalta, mm. Mika Aaltola Ulkopoliittisesta instituutista, Nabil Bukhari Extreme Networksiltä sekä Mervi Airaksinen Microsoft Finlandilta.

Tapahtumassa esiteltiin Telian turvallisuusratkaisuja demopisteiden avulla, ja jokaiselle demopisteelle konseptoitiin oma kokonaisuus demosisältöineen. Demoihin oli mahdollista osallistua myös virtuaalialustan kautta, jossa demoihin osallistuneita oli yli 200. Virtuaalidemoissa aikaa käytettiin päivän aikana yhteensä 89 tuntia.

Sponsoroinnin onnistumisen arviointi

Tapahtuma onnistui yli tavoitteen useilla eri mittareilla. Kiinnostus tapahtumaa kohtaan ylitti odotukset, ja keskustelu aiheiden ympärillä alkoi jo ennakkokutsu vaiheessa, jatkuen vielä tapahtuman jälkeen. 

Kokemus virtuaalialustalla suunniteltiin kokonaan “erilliseksi tapahtumaksi”, joka seurasi omaa virtuaalivieraille suunniteltua aikatauluaan. Tämä näkyi niin aktiivisuutena alustalla, kuin poikkeuksellisen positiivisena kokemuksena palautekyselyiden pohjalta.

Jälkikyselyssä osallistujille tapahtuman kokonaisarvosanaksi annettiin loistava 4,7/5!