Helmikuun sponsorointinostona on Urheilumuseon ja Ifolorin uusi yhteistyö.

Urheilumuseo järjestää yhteistyökumppaninsa ifolorin kanssa Ettei tähtihetket unohtuisi -kuvakisan, johon odotetaan kymmeniä tuhansia valokuvia. Koronapandemia on vaikuttanut kaikkiin suomalaisiin ja sitä kautta myös suomalaiseen urheilu- ja liikuntakulttuuriin olennaisella tavalla. Kisassa on tavoitteena ikuistaa poikkeuksellista urheilu- ja liikuntakulttuurin ajankuvaa.

Urheilumuseo on kansainvälisesti ainutlaatuinen kokonaisuus, jonka tehtävänä on tallentaa, tulkita ja kuvata suomalaista urheilu- ja liikuntakulttuuria. Se perustettiin vuonna 1943, ja ensimmäiset kokoelmat kerättiin kansalaiskeräyksillä. Urheilumuseon kansainvälisesti ainutlaatuisessa kansalliskokoelmassa on 36 000 esinettä, 2,5 hyllykilometriä urheilun dataa ja 500 000 valokuvaa, joka on yksi parhaimmista muodoista kullekin ajankuvalle.

Urheilumuseon johtaja Jukka-Pekka Vuori haluaa kutsua kaikki suomalaiset mukaan rakentamaan tätä poikkeuksellista urheilu- ja liikuntakulttuurista ajankuvaa:– Haluamme tallentaa ja ymmärtää, miten korona on vaikuttanut omiin kokemuksiimme liikunnasta ja urheilusta. Uskomme kuvan voimaan välittää kulloistakin ajankuvaa. Kutsumme kaikki suomalaiset mukaan tähän ainutlaatuiseen hankkeeseen mukaan.

Kuvakisaan voi osallistua lähettämällä kuvan omasta urheiluun ja liikuntaan liittyvästä tähtihetkestään osoitteessa kuvakisa.ifolor.fi. Kuvakisan raati valitsee kahdeksan finalistia, joiden kuvat tulevat esille Urheilumuseoon. Suomalaiset pääsevät myöhemmin keväällä äänestämään yleisön suosikkia Urheilumuseossa ja kilpailun verkkosivulla. Raati valitsee kuvakisan voittajan, ja voittajakuva ikuistetaan urheilu- ja liikuntakulttuurin kansalliskokoelmaan Urheilumuseoon.

Ettei tähtihetket unohtuisi -kuvakisan voittajan valitsee nimekäs raati, johon kuuluu ex-ammattinyrkkeilijä ja taiteilija Eva Wahlström, ex-keihäänheittäjä ja valokuvaaja Hannu Siitonen, valokuvaaja Jere Hietala, ifolorin laadunvalvoja Otto Parkkonen ja Urheilumuseon johtaja Jukka-Pekka Vuori.

Ifolorin toimitusjohtaja Kati Sulin kannustaa suomalaisia rohkeasti ottamaan osaa kilpailuun:– Tiedämme, että kuvien kautta voimme ikuistaa, muistella ja elää uudelleen merkityksellisiä hetkiä. Odotan innolla näkeväni näissä kuvissa koko elämänmakuisen kirjon suuria ja tunteellisia, suomalaisten sydämissä eläviä tähtihetkiä.