5.5.2023

Vierasblogi: MM-kisat aktivoivat yritykset ja brändit

Tässä blogikirjoituksessa SPOT:n hallitusalumni Toni Nikunen tarkastelee alkavia jääkiekon MM-kisoja kumppanuuksien näkökulmasta.

Blogi
Lue artikkeli

21.3.2023

Blogi: Vinkkejä sponsoroinnin ostoon

Tässä blogissa hallituksemme jäsen Sanna Laine käsittelee, mitä tulee ottaa huomioon sponsoroinnin ostamisessa.

Blogi
Lue artikkeli

23.2.2023

Näin budjetoit sponsoroinnin

Tämä kirjoitus käsittelee sponsoroinnin budjetointia ja tuo aiheeseen näkökulmia. Yksinkertaisinta on budjetoida sponsoroinnille oma rivinsä markkinointiviestinnän kuluihin. On kuitenkin hyvä ymmärtää mistä tuon rivin kustannukset koostuvat.

Blogi
Lue artikkeli

20.1.2023

Blogi: ”Kun sulla on sitä koulutustakin” – matka sponsoroinnin ammattilaiseksi

Olen tehnyt markkinointia ja viestintää jo pitkään. Viime vuosina olen jo voinut sanoa samaa sponsoroinnista. Minulta usein kysytään miten olen tähän rooliin päässyt. Moni haluaisi tehdä samaa. Sanoisin, että tähdet ovat olleet kohdillaan ja sen jälkeen homma onkin vaatinut raakaa työtä ja paljon.

Blogi
Lue artikkeli

13.12.2022

Puheenjohtajan terveiset: Tervetuloa uusi vuosi!

Kulunut vuosi on avannut maailmaa uudella ja poikkeuksellisella tavalla. Toisaalta samaan aikaan hankaluuksilta ja poliittisilta vaikeuksilta ei ole säästytty toimintaympäristössämme. Kukaan ei vielä viime vuoden alussa kuvitellut, että näemme koronan lisäksi myös sotaa, varsinkaan näin läheltä.Kulunut syksy on kuitenkin antanut uskoa uuteen. Toivoa siihen, että ihmisten kohtaaminen on täysin normaalia suurissakin joukoissa. Perheet, yhteisöt, työpaikat ja koulut saavat hiljentyä jouluun tänä vuonna yhdessä.

Blogi
Lue artikkeli

10.11.2022

Mainos- ja mediatoimistot sponsoroinnin jarruna?

Sponsoroinnissa puhutaan toisinaan siitä, että mainos- ja mediatoimistot jarruttavat brändien sponsorointisopimusten syntyä. Olen kuullut itsekin paljon tarinoita, miten yhteistyöneuvottelut ovat brändin kanssa jo pitkällä, ja yhteinen näkemys ja innostus molemminpuolin syntynyt. Sen jälkeen mielipidettä kysytään mainos- tai mediatoimistolta, ja valtaosa neuvotteluista kuulemma kariutuu tähän. Mutta onko asia todella näin, vai onko kyseessä vain myytti? 

Blogi
Lue artikkeli

9.10.2022

Blogi: Mitä jos fossiiliyhtiöiden mainonta- ja sponsorointikielto toteutuu?

Ilmastonmuutos on ollut pinnalla pitkään, erityisesti nyt taas energiakriisin kohdatessa meitä. Hyvästä syystä, sillä toimia pitäisi tehdä jo eilen. Euroopan Unionissa olikin kansalaisten taholta lakialoite, jonka tavoite oli kieltää niin fossiilisten polttoaineiden kuin kulkuneuvojen mainonta kokonaisuudessaan. Lisäksi haluttiin kieltää fossiilisten polttoaineiden markkinalla toimivien yritysten sponsorointitoiminta. Aloitteeseen kerättiin vuoden ajan allekirjoituksia, lokakuuhun 2022 asti. Hieno aloite ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi, voin todeta.

Blogi
Lue artikkeli

17.8.2022

Puheenjohtajan terveiset: Vaikeiden aikojen yli – tämä yhdistys tukee meidän kaikkien kasvua

Maailma on vihdoin auki, vaikka kysymysmerkkejä huiteleekin silmänurkassa. Haluan uskoa siihen, että tuleva vuosi mahdollistaa enemmän kohtaamisia meille kaikille. Jokainen tekee varmasti kaikkensa, etenkin sillä parin viime vuoden oppimiskäyrällä, että tapahtumat ja yhteiset hetket ovat turvallisia. Nyt voimme katsoa tulevaan optimistisina ja kehittää alaamme yhdessä.

Blogi
Lue artikkeli

Liity jäseneksi

Kiitos! Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.
Oops! Something went wrong while submitting the form.