Elämää ei voi käsikirjoittaa. Yllättäviä juonenkäänteitä tulee vastaan. Siksi henkivakuutuksia tarvitaan. Kuolemantapauksen sattuessa velat ja vastuut koskettavat vainajan läheisiä, mutta henkivakuutuskorvauksen avulla heidän elämäänsä voidaan helpottaa.

Huippuarvostelut saanut Häät ennen hautajaisia -elokuva vie yhdessä Henkivakuutusyhtiö Kalevan kanssa suomalaisille tärkeää viestiä kuolemaan varautumisesta uudella ja erilaisella tavalla. Kaleva on syyskuussa 2022 ensi-iltansa saaneen elokuvan pääyhteistyökumppani.

– Meillä Kalevassa markkinointi- ja viestintäkumppanuuksia arvioidaan tarkkaan niiden erottuvuuden ja monipuolisten hyödyntämismahdollisuuksien osalta. Ja erityisen tärkeää on, että kumppanuus on meille luonteva match. Häät ennen hautajaisia -elokuvan yhteistyössä nämä toteutuvat täydellisesti. Olimme mukana omalla näkemyksellämme alusta asti, jolloin yhteistyö oli molemmin puolin antoisaa. Tarjosimme sidosryhmillemme ja asiakkaillemme mahdollisuuden päästä näkemään elokuvan tekemisen vaiheita jo ennen kuin leffa saapui teattereihin. Kuvauspaikkavierailuilla ihailimme, miten käsikirjoitus herää eloon, koekatseluissa vieraamme saivat kertoa kommenttinsa elokuvan raakaversiosta ja ennakkoensi-illoissa nautittiin valmiista elokuvasta sekä tavattiin näyttelijöitä, ohjaajaa ja tuottajaa, Henkivakuutusyhtiö Kalevan johtaja Minna Mikkanen kertoo.  

Kalevalle tuotettiin elokuvasta tehtyjä spin off -videoita, joissa elokuvan kohtauksia hieman muokattiin Kalevan tarpeisiin – henkivakuutuksesta viestimiseen. Spin offeilla tuodaan elokuvan, ja jopa huumorin keinoin, esille henkivakuuttamista ja sen tärkeyttä. Tarkoituksena on markkinoida ja viestiä henkivakuutusta erottuvalla, mieleenpainuvalla ja kiinnostavalla tavalla. Spin off -materiaaleista tehty mediakampanja on jo nyt tuottanut hyviä tuloksia.

– Kalevan ja Häät ennen hautajaisia -elokuvan yhteistyö on todellakin paljon muuta kuin logo leffajulisteessa. Toki sekin on mukana, mutta sen lisäksi Kaleva on aidosti ymmärtänyt elokuvan hyödyntämisvalikoiman tuotannon eri vaiheissa. Yhteistyön käynnistäminen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa tuotti sisältöjä ja toimenpiteitä, jotka eivät ole päälle liimattuja vaan luonnollinen osa elokuvaa, Yellow Film & TV:n tuottaja Ilona Vehmas kertoo.  


Häät ennen hautajaisia -elokuva on näyttelijänä ja käsikirjoittajana tunnetun Kari Ketosen ensimmäinen pitkä elokuvaohjaus, ja sen pääosissa nähdään Iina Kuustonen ja Antti Luusuaniemi. Elokuvan on käsikirjoittanut Leo Viirret ja Kari Ketonen, tuotantoyhtiö on Yellow Film & TV ja tuottajat Ilona Vehmas ja Marko Talli.

Projektin luovana toimistona on Folk Finland oy ja sponsorointitoimistona RCBA oy.

Katso video tästä