Mitä kaikkea työsi pitää sisällään?

Kuusisto & Sahlstedt Oy on tapahtuma-alan asiantuntija- ja vaikuttamistoimisto. Asiakkaitamme ovat kaupungit ja tapahtuma-alan erilaiset toimijat. Toimeksiantomme ovat vaihtelevia: kehitämme esimerkiksi yksittäisiä tapahtumia, tapahtuma-alueita ja kaupunkien tapahtumastrategioita. Yritysten kanssa toimimme niinikään strategiakonsultoinnin parissa, mutta myös esimerkiksi tapahtumakonseptien ja tapahtumakumppanuuksien kehittämisen äärellä. Lisäksi olemme mukana tapahtuma-alan erilaisissa kehityshankkeissa.

Työni on todella monipuolista ja sisältää sekä hyvin intensiivistä asiakastyötä että nörtteilyä yksinäisyydessä. Tiivistetysti kerään tietoa erilaisin menetelmin, jota sitten analysoin ja lopuksi toimitan johtopäätöksiä ja näkemystä asiakkaalle sovitussa muodossa. Lisäksi työni sisältää paljon matkustamista ja erilaisia asiakas- ja sidosryhmätapaamisia, myyntihommia sekä esiintymisiä erilaisissa tilaisuuksissa.

Miten päädyit juuri tähän työpaikkaan?

Päädyin yrittäjäksi, koska yrittäjänä toimimisessa kiehtoi mahdollisuus toteuttaa omaa visiota sekä vastuu ja vapaus. Koronavuosina meille vahvistui ymmärrys siitä, että tapahtumien strateginen käyttö on valtava mahdollisuus kaupungeille. Samanaikaisesti vauhdilla kasvavan tapahtuma-alan yrityksissä on monenlaisia tarpeita liiketoiminnan kehitykselle. Me olemme kiinnostuneita näistä molemmista ja erotumme sillä, että ymmärrämme syvällisesti tapahtumateollisuuden toimialaa ja sen logiikoita. Olen päivittäin sekä mykistynyt että innoissani kaikista niistä asiakkaista ja asioista, joiden kanssa pääsemme työskentelemään.

Millaisten sidosryhmien / verkoston kanssa teet työtä?

Olemme verkostoituneet laajasti sekä oman alamme että muunkin yrityssektorin sekä alueellisen ja valtakunnallisen päätöksenteon kanssa. Käytämme verkostoamme sekä asiantuntijuutemme laajentamiseen toimimalla erilaisten asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä asiakkaidemme hyväksi. Lisäksi haluamme tarjota aina hyville tyypeille mahdollisuuksia saattamalla verkostomme toimijoita yhteen, kun havaitsemme että heillä voi olla toisilleen annettavaa. Ajattelen, että meillä jokaisella on mahdollisuus ja myös velvollisuus edistää oman toimialamme ja yhteiskunnan toivottua kehitystä. Pyrin hakeutumaan sellaisten ihmisten seuraan, jotka tarjoavat ajattelullaan uutta, ovat kunnianhimoisia ja rohkeita sekä mielellään vielä hulvattoman hauskoja.

Mikä on inspiroivinta työssäsi?

Monipuolisuus, haastavuus ja vapaus. Ihmisten kohtaaminen ja luottamuksen rakentaminen, oman ja muiden ajattelun haastaminen, monimutkaisten ongelmien ratkominen. Palaute siitä, että olen omalla työlläni tarjonnut jotain arvokasta asiakkaalle. Lopulta palaan aina siihen havaintoon, että maailman muuttaminen – pieninä tai isoina annoksina on aina kaikista inspiroivinta.

Miten pidät yllä osaamistasi?

Jokainen päivä on mahdollisuus oppia lisää. Kuitenkaan kiireisenä ja kuormittuneena ei kukaan opi uutta, saati keksi innovatiivisia avauksia. Ruokin uteliaisuuttani ja energisyyttäni huolehtimalla, että saan jatkuvasti uusia ajatuksia ja ärsykkeitä eri ihmisiltä, tapahtumista, medioista, kirjoista. Samalla järjestän matalalla kynnyksellä pieniä mahdollisuuksia irrottautua työstä ja latautua, välillä nollaan totaalihiljaisuudessa.

Kerro joku hauska sattumus / haaste / highlight työstäsi!

Minussa on läsnä sekä ekstrovertin että introvertin vahvat ääripäät. Toisinaan haasteita tuottaa se, jos introvertti on ohjaimissa juuri silloin, kun kalenterissa on sosiaalisia tilaisuuksia. Olen keksinyt noihin hetkiin metodin, että hyppään yhtiökumppanini Katin nahkoihin. Hän energisoituu ihmisistä ja satunnaisista kohtaamisista lähestulkoon aina. Toisinaan tilanteen vaatiessa siis sujahdan minglailemaan henkinen Kati-valeasu päällä ja tämä kikka toimii.

Olemme keränneet sponsorointi- ja tapahtuma-alan avoimia rekryjä sivuillemme, tutustu niihin täällä!

Voit myös ilmoittaa oman avoimen työpaikkasi mukaan!