Mikä on tämän hetken tittelisi?

Brand Partnership Manager, Sport

Mitä kaikkea työsi pitää sisällään?

Vastaan Sanoma Media Finlandilla urheilusponsorointi liiketoiminnan kehittämisestä sekä monimediaisten urheilusisältöjen tuotteistamisesta ja kaupallistamisesta.

Sanoman urheiluportfolioon kuuluvat mm. Ruutu Urheilu, Nelosen ja Jimin urheilusisällöt, IS ja IS TV, Urheilulehti, Suplan urheilusisällöt ja muu radiokanavien audiosisältö sekä urheilujournalistiset toimitukset Helsingin Sanomat, Iltasanomat, Satakunnan Kansa ja Aamulehti.

 

MIten päädyit juuri tähän työpaikkaan?

Olen pitkään työskennellyt urheilusponsoroinnin ja -markkinoinnin parissa. Mediamaailmasta minulla ei ollut paljon kokemusta, joten koin että Sanomalle perustettu uusi sponsorointiliiketoiminta oli täydellinen mahdollisuus oppia uutta työurallani. Onnekseni tulin valituksi tiimiin. Pystyn hyödyntämään olemassa olevaa osaamistani ja kokemusta sekä kehittymään. Ymmärrykseni urheilun kaupallisesta tekemisestä niin urheilun, urheilijoiden kuin brändienkin näkökulmista täydentyy medianäkökulmalla.

Millaisten sidosryhmien / verkoston kanssa teet työtä?

Työskentelen Sanomalla monien eri sisäisten tiimien kanssa. Lisäksi olen mukana asiakascaseissa brändien kanssa. Tärkeässä roolissa ovat myös lajiliitot ja seurat. Teemme tiivistä yhteistyötä niiden lajien ja sarjojen kanssa, joihin meillä on lähetysoikeudet ja osan kanssa meillä on erilaisia yhteistyösopimuksia liittyen news & feature medioihin.

Mikä on inspiroivinta työssäsi?

Työn monipuolisuus, uuden liiketoiminnan synnyttäminen ja laajat verkostot, ihmiset. Yksikään päivä ei ole samanlainen. Uusien luovien sponsorointiratkaisuiden rakentaminen ja sponsoroinnin hyödyntämisen suunnittelu yhdessä niin Sanoman, asiakkaiden kuin urheilunkin kanssa on innostavaa.

Miten pidät yllä osaamistasi?

Kouluttautumalla esimerkiksi SPOT ry:n koulutuksien avulla ja oppimalla muilta alan ammattilaisilta. Seuraamalla tiiviisti kansainvälistä urheilun sponsorointimarkkinaa.

Kerro joku hauska sattumus / haaste / highlight työstäsi!

Ei tule mieleen mitään oikein erityistä 😊 mutta ehkä highlightina voisin nostaa sen, että on hienoa huomata kuinka urheilun alalla kohtaa työpaikasta riippumatta vanhoja tuttuja ja uusia tuttavuuksia, joiden kanssa aidosti halutaan viedä urheilun ja liikunnan ilosanomaa eteenpäin.

Olemme keränneet sponsorointi- ja tapahtuma-alan avoimia rekryjä sivuillemme, tutustu niihin täällä!

Voit myös ilmoittaa oman avoimen työpaikkasi mukaan!