Urheilugaala ja OP Ryhmä ovat solmineet kaksivuotisen pääyhteistyökumppanuuden. Urheilugaalassa OP Ryhmä toimii Vuoden urheiluseura -palkintoluokan tukijana, ja se jakaa voittajaseuralle Uno-pokaalin lisäksi 10 000 euron stipendin.

Olemme erittäin iloisia uudesta kumppanuudesta. OP Ryhmä tukee laajasti urheilua nuorista harrastajista aina huippu-urheilijoihin, ja seuroja ympäri Suomen. Haluamme yhdessä vahvistaa suomalaista urheiluhenkeä entisestään. Tämä tulee näkymään varsinaisen gaalatapahtuman lisäksi myös monella muulla tavalla, sanoo Urheilugaalan pääsihteeri Riia Martinoja.OP Ryhmä tukee laajasti lasten, nuorten ja aikuisten urheilua: osuuspankit ympäri Suomen tekevät tiivistä yhteistyötä paikallisten urheiluseurojen kanssa, ja Pohjola Vakuutus toimii yli 80 lajiliiton kumppanina. Kumppaniseuroissa ja lajiliitoissa harrastajia ja kilpailijoita löytyy kaikista ikäluokista, kaikilta eri tasoilta. Lisäksi osuuspankkien järjestämissä Hippo-kisoissa kymmenet tuhannet lapset saavat vuosittain kipinän liikuntaan.

"Lapsena löydetty liikunnan ilo kulkee mukana aikuisuuteen omasta hyvinvoinnista huolehtimisena aina huippu-urheiluun asti. Urheilugaalan yhtenä teemana tänä vuonna olikin urheilun ilo. Urheiluseurojen toimintaedellytykset ovat olleet koronapandemian aikana erittäin haasteelliset, ja Urheilugaala haluaa nostaa seurojen tekemän työn arvostusta sekä tukea seuroja konkreettisesti tukistipendillä. OP Ryhmän ja Urheilugaalan yhteistyön tavoitteena on korostaa liikkumisen merkitystä suomalaisten hyvinvoinnille ja nostaa esille urheiluseuratoiminta, joka mahdollistaa niin lasten kuin aikuisten harrastamisen turvallisessa ympäristössä."
- Heikki Pohjonen Rivents oy:ltä kertoo.

Urheilugaalan tavoitteena on nostaa suomalaisen urheilun ja liikunnan arvostusta yhteiskunnassa sekä tehdä näkyväksi urheilijoiden, taustavoimien ja fanien arvo ja merkitys.Vuoden urheiluseurana palkittiin tänä vuonna Urheilugaalassa Oulun voimisteluseura, joka sai myös OP Ryhmän stipendin. Yhteistyö myös stipendin osalta jatkuu myös ensi vuoden Urheilugaalassa. Urheilugaala on koko 15-vuotisen historiansa aikana jakanut joka vuosi palkinnon Vuoden urheiluseuralle. Ehdokkaita Vuoden urheiluseuraksi voivat esittää Olympiakomitean jäsenjärjestöt sekä liikunnan aluejärjestöt. Vuoden urheiluseura -palkinnon kriteereissä korostui tänä vuonna turvallinen toimintaympäristö ja yhdenvertaisuus. Vuonna 1930 perustetun ja 429 jäsenen Oulun Voimisteluseuran lajit ovat voimistelu ja tanssi.

Tukistipendi on jaettu voittajalle vuodesta 2016 lähtien, jolloin palkintoluokan kumppanina toimi monen vuoden ajan Alko.

Rahallisia stipendejä Urheilugaalassa ollaan jaettu vuodesta 2016 alkaen urheiluseuroille yhteensä jo 70 000 euron arvosta.

Rivents Oy toimii Urheilugaalan tapahtumatuottajana sekä hallinnoi Urheilugaalan kumppanuuksia,