ŠKODA Auto on toiminut Jääkiekon MM-kisojen yhteistyökumppanina jo 30 vuotta. Škodalla on myös urheilulajien maailmanmestaruuskisojen historian pisimpään jatkuneen virallisen pääsponsorin maailmanennätys.

Škoda toimitti tämän vuoden Tampeella pelattuihin kisoihin MM-kisaorganisaation käyttöön autoja, joilla tarvittavat kuljetukset hoituivat kahden pelipaikan välillä.

”Škodalla on suuri merkitys Jääkiekon MM-kisoissa jo vuosikymmeniä jatkuneen yhteistyön kautta. Škoda kuuluu Jääkiekon MM-kisoihin. Autot ovat näyttävästi mukana monella tavalla niin jääkiekkoareenoilla, fanialueilla kuin kaupunkikuvassa”, kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen kertoo.

Yhteistyö käynnistyi 1992

Škoda on lähtöisin Tšekkoslovakian Mladá Boleslavin kaupungista, jossa sen päätehdas yhä sijaitsee.

– Vuonna 1992 MM-kisoissa oltiin Škodan kotimarkkinoilla. Kansallinen intohimo oli siellä vahva, kun haluttiin tukea ja olla aktiivisesti omilla markkinoilla. Aiemmin urheilua oli tuettu ruohonjuuritasolla, kertoo Škodan Suomen viestintäpäällikkö Kari Aalo.

Samettierossa Tšekkoslovakia lakkasi olemasta: 1.1.1993 maa jakautui Tšekiksi ja Slovakiaksi.

Škodalla laitettiin kättä taskuun ja tehtiin pääyhteistyökumppanuussopimus Saksan vuoden 1993 MM-kisoihin. Diili on jatkunut katkeamatta siitä lähtien.

MM-kisojen myötä myös moni Suomessa on oppinut tuntemaan brändin. Merkin markkinaosuus Suomessa on vuonna 2022 kymmenen prosenttia.

Mukana myös Suomen jääkiekkoliitossa

ŠKODA toimii myös Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanina yhdessä Autokonserni Laakkosen kanssa. Sopimus kattaa Jääkiekkoliiton lisäksi miesten A-maajoukkueen ja naisten maajoukkueen sekä nuorten maajoukkueet. Katukuvassa autot erottaa teippauksesta: Leijonat kuljettaa Laakkonen | ŠKODA.

”Yhteistyö tuntuu erittäin hyvältä, sillä Škoda yhdistetään jääkiekkoon pitkien perinteidensä ansiosta”, Autokonserni Laakkosen toimitusjohtaja Pietu Parikka toteaa.