Sponsoroinnin ja viestinnän tutkimusyritys Sponsor Insight tutki 18:tta kertaa suomalaisten kiinnostusta urheilua kohtaan.

 

Kiinnostavimmat urheilulajit suomalaisten mielestä ovat jääkiekko, yleisurheilu, hiihto, jalkapallo sekä ralli. Ralli nousi 3 sijaa viime vuoteen verrattuna. Koripallo nousi ensimmäistä kertaa top 10-listalle ollen sijalla 10. Muita nousijoita olivat mm. tennis ja padel.

                     

Miesten keskuudessa kiinnostavimpia lajeja ovat jääkiekko, yleisurheilu, jalkapallo, ralli, F1 ja hiihto.

 

Naisten keskuudessa kärkeen sijoittuu jääkiekko, yleisurheilu, hiihto, taitoluistelu, tanssiurheilu ja jalkapallo.

 

18–29 vuotta täyttäneiden keskuudessa jääkiekko, jalkapallo, koripallo ja ralli olivat kärjessä. Koripallo nousi ikäryhmässä ensimmäistä kertaa top-3 joukkoon.

 

Tutkimuksesta

Sponsor Insightin vuosittainen Sponsor Navigator -tutkimusselvitti 18:nnen kerran suomalaisten kiinnostavimmat urheilu- ja kulttuurikohteet.

 

Vuosittaisessa urheilu- ja kulttuurimaailmaa syväluotaavassa tutkimuksessa haastateltiin helmi-maaliskuussa yli 3000 vähintään 18 vuotta täyttäneitä suomalaisia nettipaneelin kautta.

Otos vastaa iän, sukupuolen ja asuinalueiden osalta Suomen väestörakennetta. Tutkimuksessa vertailtiin yhteensä 67 eri lajia.

 

Tutkimuksessa selvitetään mm:

-       Kiinnostus urheiluun (lajit, tapahtumat, liigat, seurat, maajoukkueet, urheilijat)

-       Kiinnostus kulttuuriin (festivaalit, tapahtumat, museot, taidemuseot, teatterit, artistit, vaikuttajat)

-       Kiinnostus järjestöjen toimintaa kohtaan (humanitääriset, vapaaehtoisjärjestöt)

-       Seuratuimmat vaikuttajat (400 henkilöä)

-      Tietokannassa yli 1500 kohdetta

 

Sponsor Insight Finland on Suomen suurin sponsoroinnin ja tapahtumamarkkinoinnin mittaamiseen ja konsultointiin erikoistunut tutkimusyritys. Yritys tekee yhteistyötä Ruotsin ja Norjan kumppanitoimistojen kanssa ja tarjoaa asiakkailleen maakohtaista, pohjoismaista ja kansainvälistä tietoa asiakkaiden tarpeisiin.

 

Lisätietoja antaa

 

Tutkimusjohtaja

Klaus Virkkunen

klaus.virkkunen@sponsorinsight.fi

+358405841157

www.sponsorinsight.fi