Koronan muutti monen tavan tehdä töitä, ja kirjaimellisesti se sulki kaikki meidät omiin koteihimme ja lopetti kaikki tapahtumat hetkeksi kokonaan. Tämän seurauksena yleinen tunne on se, että monella on jäänyt kotitila päälle. Enää ei jakseta lähteä ihmisten ilmoille kuin pakollisiin menoihin, ja työpaikallakin käydään vain toisinaan, mikäli etätyö on mahdollista. Perheen kesken vietetty aika on erittäin tärkeää ja on hienoa myös, että sitä nostetaan keskiöön entistä enemmän. Silti haastan jokaista lähtemään omalta mukavuusalueeltaan ja verkostoitumaan, edes toisinaan. Kaikki kunnia myös erilaisille verkostoitumishaasteille Linkedinissa ja muissa kanavissa, mutta ne eivät korvaa ihmisten aitoa kohtaamista.


Miksi itse uskon verkostoitumisen voimaan ja mitä se tuo minulle?


  • Energiaa!

Kuulun siihen ihmisryhmään, joka saa toisista ihmisistä energiaa. Vaikka joskus on hankalaa lähteä livepalavereihin, silti livenä saan palavereista ja ihmisistä paljon enemmän irti kuin ikinä Teamsin tai vastaavan kautta.

  • Uusia ideoita ja inspiraatioita.

Kaikki parhaat ideat on syntynyt silloin, kun pääsen pallottelemaan ideoita muiden kanssa.

  • Kauppaa.

Näin yksityisyrittäjänä omat diilini tulevat verkoston kautta, koska en usko että markkinointiin kannattaa laittaa rahaa, vaan aika eli resurssi kannattaa tuhlata kohtaamisiin. Tämä pätee myös, vaikka et olisi yrittäjä. Parhaat ja toimivat yhteistyöt tehdään yleensä aina oman verkoston kanssa.

  • Oppeja alalta.

Aina on mielenkiintoista kuulla, miten muualla toimitaan. Oma ammattitaito kasvaa ja voi saada samalla itselleen myös hyväksi havaittuja tapoja toimia.

  • Vertaistukea.

Vertaistuen arvo on isompi kuin usein uskotaan. Ihminen on siitä ainutlaatuinen, että omassa kuplassaan usein luulee olevansa ainoa, joka painii tiettyjen ongelmien kanssa. On virkistävää kuulla, että ei olekaan niin uniikki.Miten sitten pääset verkostoitumaan kätevästi? Me SPOT:lla ratkaisemme sen puolestasi järjestämällä paljon erilaisia tapahtumia ja seminaareja livenä. Tule siis rohkeasti mukaan, uskon että et jää katumaan. Lopulta ihan jokaisessa tilanteessa teemme bisnestä ihminen ihmiselle, ja se on asia joka monesti ratkaisee päätöksenteossa, vaikka ihan tiedostamatta.

Seuraa tulevia tapahtumia täältä ja tule rohkeasti mukaan!


Jos isommat väkijoukot ei ole ominta, aina saa myös laittaa viestiä ja sovitaan tapaaminen, lounas tai kahvittelut. Vaihdan mielelläni ajatuksia ja tarvittaessa vaikka sparrailen eri asioissa. Yhteystiedot löytyy täältä!

JA HUOMIO: Olemme rakentamassa myös SPOT:n verkoston kesken sparrailuohjelmaa, josta on tulossa lisää tietoa pian. Jos asia kiinnostelee, saa jo ennakkoon ilmoittautua mukaan ohjelmaan.

Toivottavasti nähdään pian!

Kirjoittaja Laura Sandström on SPOT:n operatiivinen johtaja sekä raikkaan kaupallisuuden puolestapuhuja.