Kuvaus

Pori Jazz ja OP halusivat yhdessä kehittää ja luoda ihan uuden ulottuvuuden sponsorointiin ja yhteistyöhön. Elämyslava <3 OP oli uusi neljäs lava Pori Jazz 2023 -festivaalissa Kirjurinluoto Arenan pääsymaksullisissa pääkonserteissa.

Pori Jazz yhdessä OP:n kanssa kuratoi uudenlaisen ohjelmisto kokonaisuuden, jossa tuotiin lavalle kolmena päivänä kolme erilaista slottia:

1. My favourite song (julkisuudesta tutut henkilöt kertoivat omista lempi kappaleistaan ja kuuntelivat Pori Jazz All Stars bändin sovituksen niistä.)

2. Jazz it up! -show (show joka oli varta vasten sanoitettu, sävelletty ja koreografioitu Elämyslavalle. Showssa oli 18 nuorta tanssijaa, 10 nuorta soittajaa, 4 solistia ja isot taustavisuaalit.)

3. Gig with a twist ( Malla, M, ja Punomo yhtyeet toivat kaikki uudenlaisen keikkasetin, joka tarjosi jonkin yllätyksellisen tai osallistavan elementin keikalleen)

Yhteisen pitkän suunnitteluvaiheen jälkeen alkoi tapahtuman tuottaminen ja heinäkuussa 13.-15.17.2023 lava työllisti noin 90 esiintyjää ja esitysteniikan ammattilaista. Elämyslava <3 OP -toteutuksen lavaksi valikoitui Kirjurinluodon kesäteatteri, joka sijaitsee festivaalialueella, mutta ei ollut ennen ollut Pori Jazzin konserttikäytössä. Lavan ja lavan alueen suunnitteli ja toteutti Mellakka Events. Elämyslava <3 OP teki siinäkin mielessä historiaa, että se toi Pori Jazz festivaalin pääkonsertteihin ensimmäistä kertaa tanssishown festivaalin ohjelmistoon.


Sponsoroinnin suunnittelu

Elämyslavan suunnittelu alkoi syksyllä 2022. Pori Jazz ja OP halusivat kehittää jonkin aivan uudenlaisen yhteistyömuodon. 2022 yhteistyö oli ollut staattisemmassa muodossa festivaalialueen visuaalisuudessa.


Ohjelmiston suunnittelu ja tuotanto oli tiivistä yhteistyötä ja kuukausittaisia palavereita syyskuun 2022 ja heinäkuun 2023 välillä. OP:n toiveita kuunneltiin ja yhdessä mietittiin molempien tahojen näköinen kokonaisuus. Yhteistyö oli hedelmällistä ja tuotti aivan uudenlaista sisältöä.

Yksi konkreettinen tavoite oli tarjota festivaaliyleisölle uudenlaista taide sisältöä sekä tarjota urbaani keidas, jossa yleisö voisi keskittyneesti istua nousevassa katetussa katsomossa. Toinen tavoite oli tarjota myös nuorille, pitkälle edenneille harrastajille, mahdollisuus päästä esiintymään festivaali- lavalle ja saamaan kokemus esitysprosessista, joka kesti harjoituksineen 2kk.

Toteutus

Sponsoroinnin onnistumisen arviointi

Sekä Pori Jazz että OP olivat toteutukseen tyytyväisiä. Ihmiset löysivät hyvin uudelle lavalle ja kävijäpalautteet olivat todella positiivisia. Erityistä kiitosta tuli keikkapaikan intiimiydestä ja katsojakokemuksesta. Katsomo oli kaikissa esityksissä täynnä keskittynyttä, osallistuvaa ja tanssivaa festivaalikansaa.

Elämyslava sai valtakunnallista näkyvyyttä ja siitä tehtiin nostoja ja arvioita mediassa. Innovatiivinen ponnistus oli myös tehdä aivan uusi lavateos Jazz it up! -show, joka oli tanssishown muodossa oleva kertomus Pori Jazzin historiasta ja festivaalitunnelmasta. Teokseen haettiin 18-30-vuotiaita tanssin harrastajia valtakunnallisesti. Teoksen rakentumista seurattiin molempien viestintäkanavissa.

Esiintyjät antoivat kiitosta mahdollisuudesta luoda uudenlaista sisältöä. Monelle nuorelle esiintyjälle mahdollisuus nousta festivaalilavalle loi uudenlaista paloa ja uusia unelmia tulevaisuuteen.