Kuvaus

Pesäpalloseura Roihu sekä Roihuvuoren Lämpö ovat tehneet yhteistyötä pesäpallon saralla jo usean vuoden ajan. Roihuvuoren Lämpö paikallisena yrityksenä on tukenut lasten urheilua pesiskoulun muodossa sekä samaan aikaan seuran edustusjoukkuetta sen Superpesis-taipaleella.

Sponsoroinnin suunnittelu

Pesäpallo Helsingissä hakee vielä asemaansa muiden lajien rinnalla. Roihuttarien nousu superpesikseen kauden 2020 päätteeksi on vauhdittanut pesäpallon tunnettuutta ja tuonut runsaasti lisää harrastajia. Roihu on kuitenkin voimakkaasti asuinalueseura, vaikka harrastajia onkin jo ympäri pääkaupunkiseutua. Ottelutapahtumiemme kulttuuri, kiitetty ja ainutlaatuinen tunnelma sekä paikallisen yhteisön tuki ovat seurallemme korvaamattomia. Siksi keväällä 2020 lähestyimme Roihuvuoren Lämpöä yhteistyön merkeissä. Tavoitteena oli pitää lasten harrastuskulut maltillisina, ja heidän tukensa on auttanut meitä tässä jo neljän vuoden ajan.

Roihu on miltei 350 harrastajan seura, jonka kotistadion sijaitsee Roihuvuoressa. Seuran naiset nousivat superpesikseen kauden 2020 ja palauttivat kansallispelin usean vuoden tauon jälkeen Helsinkiin.

Toteutus

Roihuvuoren Lämpö on pesiskoulun pääyhteistyökumppani. Konkreettisesti tämä tarkoittaa sitä, että Roihu ry:n pesiskoulu kulkee nimellä Roihuvuoren Lämmön pesiskoulu. Pesiskoulua pidetään kesäkuusta elokuuhun kahdesti viikossa. Osallistujat saavat osallistumisestaan tuotteeksi paidan, jossa Roihuvuoren Lämmön logo koristaa yhdessä seuralogon rinnalla.

Seuran edustusjoukkueen tukena Roihuvuoren Lämpö on myös perinteisellä peliasu- ja mainosnäkyvyydellä. Pesiskoulu näkyy myös Superpesiksen Roihuttarien  Ruutu+ fanikameralähetysten mainoksissa kevään aikana.

Sponsoroinnin onnistumisen arviointi

Erinomaisesti. Joka kesä 50-80 lasta liikkuu Roihuvuoren Lämmön pesiskoulussa hintaan 70-80 euroa. Tämä sisältää ohjatut harjoitukset, pesiskoulutuotteen sekä pelipäivät joita on kaksi kappaletta kesän aikana. Lisäksi osallistumismaksu sisältää pääsyn edustusjoukkueen yhteen otteluun pesiskoululaisen vanhemmalle veloituksetta.

Neljän vuoden aikana Roihuvuoren Lämmön pesiskoulussa on liikkunut noin 160 lasta. Vuosittain pesiskoulusta 35-40% osallistujista siirtyy pesiskoulun päätyttyä joukkuetoiminnan pariin.

https://www.facebook.com/roihupesis/videos/151862601059885/