Kuvaus

Teollisuuden Voima on alueellaan iso tekijä ja iso työnantaja. TVO tuotti vuonna 2023 31% Suomessa tuotetusta sähköstä ja TVO-konserni työllistää noin 1100 henkeä. TVO:lle työntekijöiden viihtyminen on tärkeää ja TVO haluaa sitouttaa ihmisiä alueeseen ja työpaikkaansa. TVO panostaa vahvasti henkilöstönsä hyvinvointiin, TVO:lla tehdään ilmastoystävällistä sähköä sekä merkityksellistä työtä puhtaamman ilmaston eteen. Elämä ei kuitenkaan ole vain työelämää. Uramahdollisuuksien lisäksi TVO tarjoaa kattavat ja elämänmakuiset henkilöstöedut ja mm. erilaisia perhe tapahtumia, tästä esimerkkinä TVO x Lukko -päivä. TVO:n ja Lukon yhteistyö tutustuttaa TVO:n työntekijöitä jääkiekkoon ja saattaa tuoda uusia harrastajia lajiin, kohtauttaa työkavereita toistensa kanssa ja näin myös lisää työtekijöiden sitoutumista alueeseen ja viihtyvyyttä alueella sekä luo lisää sisältöä elämään.

Rauman Lukko luo sisältöä ja elämyksiä ihmisten elämään, yhdistää ja liikuttaa ihmisiä. Rauman Lukko on alueensa suurin liikuttaja ja kerää Liigakauden aikana viikoittain noin 10% alueen ihmisistä Kivikylän Areenalle kotiotteluunsa.

TVO ja Rauman Lukko ovat tehneet pitkään yhteistyötä, jo vuosikymmenien ajan. TVO x Lukko -päivä on elänyt ja kasvanut matkan varrella, aivan kuten työtekijöiden elinkaarikin. Ensimmäiset TVO x Lukko -päivät ovat olleet hyvinkin pitkälti lapsiperheille suunnatut. Kaudella 23-24 haluttiin luoda päivä, jossa kaikille työntekijöille on ohjelmaa ja sisältöä. Päivän haluttiin olevan entistä viihtyisämpi kaikille osallistujille. Tapahtuman lisäksi TVO:n ja Lukon yhteistyön kokonaisuuteen liittyy erilaisia näkyvyyselementtejä, yhteisiä tarinoita ja  juniorikiekkoilun tukemista, palkitsemista ja mm. Rauman Lukon Special Hockey -joukkueen vierailu TVO:n vierailijakeskuksessa.

https://www.instagram.com/reel/C0o9RZfLg9o/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA%3D%3D

Sponsoroinnin suunnittelu

Peruselementit yhteistyössä ovat jatkuvia, kuten näkyvyydet ja yhteiset tarinat ja sisällöt. Kokonaisuudessa myös pitkä yhteistyö juniorikiekkoilun parissa. Tavoitteena on nostaa yhteisiä tarinoita entistä enemmän esille ja luoda kohtaamisia mm. TVO x Lukko päivän kautta ja tehdä päivästä viihtyisä kaikille työntekijöille.

Toteutus

Kaudella 2023-2024 joulukuussa Rauman Lukko järjesti TVO:n henkilökunnalle Lukko-päivän Kivikylän Areenalla. Päivä piti sisällään muun muassa behind the scenes -osuuden, eli pukukoppikierroksen, jossa kahvistaan tunnettu huoltaja Matti Koskinen tarjoili aikuisille hyvät kahvit ja jossa henkilökunta esitteli joukkueen pukukoppia. Päivään oli varattu jääaika, jossa isot ja pienet luistelijat saivat luistella saman Areenan jäällä, jossa myöhemmin päivällä pelattaisiin Rauman Lukon kotiottelu. Jäällä mukana Lukon pelaajia ja Ringette- tytöt luisteluratojen kanssa. Areenan ylätori täyttyi monenlaisesta ohjelmasta, kun paikalla olivat kasvomaalaajat, onnenpyörä Lukko-aiheisine palkintoineen, temppuilu-alue vetäjineen, lämärikisa, kiekonkäsittelypeli, taikurit, ilmapallotaidetta, bingoa, TikTok- tähti ja Lukon pelaajia, arvontaa ja haastatteluja. Osallistujille oli katettu maittava lounas ja runsas karkkibuffet oli monen mieleen, iloinen puheensorina täytti koko hallin. Menossa mukana Lukon maskotit Inga- ja Eetu- kettu, joista Eetu olikin muutamaa päivää aikaisemmin saanut ensimmäisten joukossa lukea uusinta Uutisia Olkiluodosta -lehteä (kts. olkiuoto_fi IG Reels:  https://www.instagram.com/reel/C0dlKoopQNX/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA== Päivä huipentui Lukko-Kärpät Liigaotteluun. (kts. olkiluoto_fi IG Reels: https://www.instagram.com/reel/C0o9RZfLg9o/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==

Sponsoroinnin onnistumisen arviointi

TVO x Lukko- päivä sai paljon positiivista palautetta ja kiitosta osallistujien keskuudesta. TVO:n henkilökunta perheineen pääsi viettämään yhdessä vapaa-aikaa mukavan ohjelman ja jääkiekon parissa. Osallistujat pääsivät myös kokemaan ainutlaatuisia hetkiä pukukoppikierrokselle. Tapahtuman tunnelma oli rento ja yhteisöllinen ja kohtaamisia tuli paljon.